Galeriile de artă din sufrageria parlamentarilor

 

Foto Jurnalul NationalCasele lor ar putea fi adevărate muzee, iar seifurile arată probabil ca magazinele de lux din Elveţia. Şi nu vorbim despre personalităţi din topul Forbes, ci despre parlamentari români. Peste 10% dintre aleşi au mici comori pe pereţi sau în cutiile de bijuterii, potrivit propriilor declaraţii de avere. Campion absolut la investiţii în obiecte de arta este deputatul Sebastian Ghiţă, care şi-a estimat colecţia la 13 milioane de euro, un material realizat de reporterii Jurnalului National.

Pasiunea pentru pictură a lui Darius Vâlcov este împărtăşită şi de foştii săi colegi din Parlament. Cei mai mulţi dintre senatori şi deputaţi declară că au tablouri şi icoane de zeci de mii de euro, dar şi bijuterii preţioase. Spre deosebire de fostul ministru al Finanţelor care-i iubea pe Renoir şi Picasso, majoritatea parlamentarilor scriu în declaraţiile de avere că au investit în artişti români.

Articolul complet il puteti gasi aici http://jurnalul.ro/stiri/politica/galeriile-de-arta-din-sufrageria-parlamentarilor-689838.html

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie