Prima echipa de elevi mediatori din Romania prezenta la Gala Excelentei in Mediere 2016

 

In cadrul Transylvania College Cluj-Napoca exista si functioneaza prima echipa de elevi mediatori din Romania

La Transylvania College, singura scoala britanica internationala acreditata Cambridge din afara capitalei, abaterile de la regulamentul intern al scolii sunt intai discutate in comisia de disciplina a elevilor si, in marea majoritate a cazurilor, solutionate de catre acestia.
Elevi mediatoriElevii au ocazia sa fie mediatori inca de mici, din ciclul primar, cand, sub coordonarea unui profesor din departamentul de consiliere, invata sa medieze mici conflicte si situatii ivite intre colegii lor.
Mai tarziu, in liceu, 7 dintre liceeni sunt numiti in comisia de disciplina a elevilor, din care fac parte elevi cu varste intre 14:00-18:00 ani. Cei 7 elevi care alcatuiesc comisia de disciplina sunt: capitanul fetelor (Head Girl) si capitanul baietilor (Head Boy), alesi dupa criterii de excelenta academica si comportament exemplar de catre directorul scolii, impreuna cu directorul adjunct, presedintele Consiliului Elevilor, prefectii de disciplina din fiecare dintre cele trei case din care fac parte elevii scolii (Ursii Rosi, Vulturii Aurii, Lupii Albastri) si alti 3 elevi din echipa de leadership a scolii.
La comisia de disciplina a elevilor sunt trimise abaterile usoare de la regulamentul scolii, cum ar fi folosirea telefonului celular pe parcusul zilei. Modelul se dovedeste a fi de mare succes, comisia reusind sa solutioneze aproape toate cazurile prin discutii constructive, foarte putine cazuri ajungand pana la comisia de disciplina formata din profesori.
Nu este surprinzator ca elevii din gimnaziu sunt responsabili pentru cele mai multe abateri. Este deja recunoscut faptul ca tranzitia de la ciclul primar la gimnaziu vine cu multe provocari, in special pentru baieti. Acestia insa raspund foarte pozitiv in cazul in care se simt intelesi de catre colegii mai mari, ceea ce probabil explica si succesul pe care il are medierea in acest format.

Activitatea echipei de elevi mediatori reprezinta un model replicabil si in alte scoli private sau de stat” a declarat Simona Baciu, cofondator Transylvania College.

Va invitam sa ii cunoasteti pe elevii mediatori de la Transylvania College la Gala Excelentei in Mediere, 15-16 aprilie 2016, Cluj-Napoca.

Anca Stancu, manager MediereNet

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie