Ministerul Transporturilor a avizat un proiect pentru transportul intermodal la Aeroportul Cluj Napoca

 

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a avizat proiectul „Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri si marfa”, depus de Aeroportul Cluj Napoca pentru finantare europeana. Valoarea proiectului este de 2 milioane de euro, finantarea urmand a fi asigurata in proportie de 50% din fonduri nerambursabile TEN-T, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.

Proiectul vizeaza prioritatea 1 a Programului TEN-T, promovarea dezvoltarii unui sistem integrat de transport multi-modal, iar pentru a putea fi depus la Comisia Europeana, este necesar avizul ministrului transporturilor si infrastructurii.

Studiile vizeaza realizarea unei infrastructuri complexe care sa conecteze actualele terminale de pasageri si serviciile oferite la reteaua de cale ferata pentru calatori, precum si realizarea unei legaturi de transport marfa intre reteaua de cale ferata si terminalul Cargo propus. Prin aceste studii studii vor fi evaluate fezabilitatea si sustenabilitatea unui nou sistem de transport intermodal, atat pentru pasageri cat si pentru marfa.

La Aeroportul International din Cluj Napoca se afla in curs de executie o noua pista ce va avea in final lungimea de 3500 m. Studiile care vor fi efectuate vizeaza trei obiective din cadrul unui viitor proiect tehnic pentru transport intermodal de pasageri si marfa:

  •     Terminal Cargo, inclusiv echipamente si platforme
  •     Constructie statie terminal intermodal de pasageri
  •     Conexiune de transport intre terminal cargo, terminal intermodal de pasageri si reteaua de cale ferata

de Claudia Pirvoiu

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-11964052-ministerul-transporturilor-avizat-proiect-pentru-transportul-intermodal-aeroportul-cluj-napoca.htm

Cuvinte cheie: , , ,

 

1 comentariu

  1. MediereNet.ro spune:

    Comentariu de test.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie