Consiliul Judeţean Cluj negociază cu compania Tata Motors

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe a dezvăluit faptul că firma aflată pe locul patru în lume la producţia de camioane,Tata Motors, negociază cu Consiliul Judeţean Cluj.

Compania Tata Motors a fost deschisă în anul 1945 şi până în prezent a preluat Daewoo, a fuzionat cu Fiat şi a achiziţionat Jaguar şi Land Rover. De asemenea, Tata Motors distribuie automobilele Fiat în India. Tata Motors mai deține, din anul 2005, 21% din Hispano Carrocera, o mare companie care produce autobuze în Spania.

„Suntem în discuţii şi acum cu doi investitori, iar unul este din industria auto. Este vorba de Tata Motors”, a spus Alin Tişe.

Tata Motors este o companie producătoare de automobile și autovehicule din India. Compania deține 60% din piața de camioane și autobuze din India, a cincea piață, ca mărime, din lume. Este membru al Tata Group, unul dintre liderii extinderii afacerilor companiilor indiene în afara pieței interne.

În anul 2004, Tata Motors a cumparat divizia de vehicule comerciale a grupului Daewoo din Coreea de Sud, pentru 102 milioane dolari, aceasta fiind numărul 2 ca producție de camioane în Coreea de Sud.

În anul 2005 compania Tata Motors a fuzionat cu Grupul Fiat pentru a produce atât automobile Fiat, cât și Tata, de asemenea, preluand distribuția de automobile Fiat în India. Tata Motors mai deține, din anul 2005, 21% din Hispano Carrocera, o mare companie ce produce autobuze din Spania. În anul 2006, a fost fondată o întreprindere comună cu firma Marcopolo, firmă ce are origine braziliană.

În anul 2008 a achiziționat mărcile Jaguar și Land Rover, pentru 2,3 miliarde dolari, de la Ford, având un foarte mare impact asupra pieței auto.

Amosnews.ro

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie