Vasile Cepoi: Vor fi între 8-12 Case teritoriale de asigurări care se vor transforma în Societăţi mutuale de asigurări

 

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, s-a întâlnit, Vineri, la Timişoara, cu peste 150 de medici, manageri de spitale pentru a discuta despre proiectul viitoarei Legi a sănătăţii.

‘Am căutat să vedem care sunt aşteptările populaţiei de la sistemul de sănătate, ce s-ar dori să devină el şi să găsim soluţii pentru satisfacerea cât mai multora dintre aşteptările oamenilor. Prima cerinţă majoră care s-a desprins este aceea ca statul să garanteze universalitatea asistenţei medicale, accesul tuturor cetăţenilor la asistenţă medicală; să existe un sistem public de bază care să asigure asistenţa medicală, în special pe cea spitalicească’, a declarat Cepoi. Ministrul a vorbit și despre schimbările care vor avea loc în sistem.

‘În primul rând, va fi modificat sistemul de asigurări de sănătate, pentru a permite controlul asiguraţilor asupra modului de cheltuire a banilor, pentru a permite posibilitatea de a alege între un asigurator public şi unul privat, posibilitatea de a introduce un sistem competitiv între asiguratori, care să conducă la creşterea calităţii serviciilor de asigurări. (…) Avem în vedere şi crearea unui mecanism prin care să fim siguri că Fondul de asigurări este utilizat pentru Sănătate şi nu în alte scopuri, pentru că există suspiciunea că nu toţi banii care se plătesc pentru asigurări sunt folosiţi în Sănătate’, a explicat Vasile Cepoi.

‘Casa Naţională de Sănătate ar deveni o autoritate de reglementare şi control al sistemului de asigurări de sănătate, care va elabora modalităţile prin care se pot atinge obiectivele politicii de sănătate elaborate de Ministerul Sănătăţii. Într-o primă etapă, vor fi între 8-12 Case teritoriale de asigurări, iar în interval de 2 ani, acestea se vor transforma în Societăţi mutuale de asigurări’, a mai susținut ministrul Vasile Cepoi.

Amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie