Guvernul începe în aceasta toamna discutiile pentru o schema de ajutoare de stat pentru dezvoltarea firmelor mici si mijlocii din sectorul IT

 

Guvernul începe în aceasta toamna discutiile pentru o schema de ajutoare de stat pentru dezvoltarea firmelor mici si mijlocii din sectorul IT, dupa ce saptamâna aceasta a adoptat o hotarâre prin care aproba acordarea a 100 de milioane de euro sub forma de ajutoare de stat pentru marile companii cu activitati IT care creeaza cel putin 200 de joburi noi de înalta calificare.

În cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii Ministerului de Finante pe marginea schemei de ajutoare de stat, am sustinut ca acestea trebuie sa încurajeze dezvoltarea firmelor mici de software. Pentru ca targetul hotarârii de guvern adoptate în aceasta saptamâna îl reprezinta însa firmele mari, ni s-a promis ca din toamna se va lucra la o schema de ajutoare de stat pentru IMM-urile din sectorul IT.

Noi vom constitui un grup de lucru în ANIS pentru elaborarea acestui proiect„, a spus Andrei Pitis, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

Unii furnizori locali de software sustineau ca firmele mari care vor lua ajutoare de stat nu vor crea locuri de munca noi, pentru ca nu exista suficient de multi candidati în piata, iar noii angajati ar urma sa fie preluati din cadrul firmelor mici.

Adelina Mihai,ZF.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie