Invalidarea referendumului ajunge la CEDO

 

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cheama în judecata statul român la CEDO pentru invalidarea referendumului.

În ciuda tuturor actelor normative în vigoare, a recomandarilor Comisiei de la Venetia, a cifrelor reale reactualizate, cei 9 judecatori ai Curtii Constitutionale a României (CCR) ignora optiunea politica a românilor. În România zilelor noastre, vointa a 9 persoane numite politic este mai presus decat voinsa unei natiuni”, se arata în comunicatul FACIAS.

De asemenea, Fundatia afirma ca în materialul hotarârilor CCR nu este respectat principiul dublului grad de jurisdictiei, în sensul ca hotarârile CCR nu pot fi atacate la niciun for intern.

„Prin încalcarea dreptului la vot se poate întelege si nesocotirea evidenta a vointei exprimate prin vot, lipsindu-l astfel de efecte. În conditiile în care electorilor nu li se poate imputa în niciun fel neactualizarea listelor de vot, nu se poate tine cont de niste date evident eronate si în privinta carora s-au facut – chiar la cererea CCR, corecturile necesare. Daca nu s-a tinut cont de actualizarea facuta la nivelul listelor electorale permanente pentru data de 10 iulie, rezulta ca CCR a tergiversat în mod nejustificat pronuntarea asupra referendumului”, mai afirma reprezentantii FACIAS.

RTv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie