Workshop international, Cluj-Napoca 10-11 octombrie 2012: Metode alternative de solutionare a litigiilor in dreptul administrativ

 

Centrul de Studiu al Bunei Guvernari organizeaza workshop international

METODE ALTERNATIVE DE SOLUTIONARE A LITIGIILOR ÎN DREPTUL ADMINISTRATIV

10-11 octombrie 2012, Cluj Napoca

Workshop-ul isi propune sa examineze eficacitatea principalelor instrumente de solutionare alternativa a disputelor în domeniul administrativ (prin raportare la instantele judecatoresti) – recursul administrativ, medierea si institutii de tip Ombudsman. Dezbaterea va avea un puternic caracter interdisciplinar, folosind concepte si abordari specifice dreptului, stiintelor administrative si politicilor publice pentru a evalua cât de eficiente sunt instrumentele alternative folosite pentru evitarea litigiilor în justitie în chestiuni specifice sectorului public. La eveniment vor fi prezenti cercetatori consacrati în domeniul dreptului public si a stiintelor administrative din Europa precum si cercetatori de prestigiu din tara.

Lucrarile prezentate vor fi selectate pentru publicare intr-un numar special al Revistei Transilvane de Stiinte Administrative (CNCSIS B+), respectiv intr-un volum colectiv in limba engleza.

Titlul lucrarii si un abstract de maxim 200 de caractere pot fi trimise la adresa dragos@apubb.ro pina la data de 1 octombrie 2012.

Departamentul de Administratie Publica Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii
Universitatea Babes – Bolyai

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie