Parlamentarii vor reduce cheltuielile de cazare cu 60% prin inlocuirea serviciilor hoteliere cu contracte de inchiriere

 

Miercuri, Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca a blocat procedurile pentru continuarea serviciilor hoteliere, privitoare la cazarea parlamentarilor in Bucuresti, cu incepere de la 1 ianuarie 2013.

Viitorii parlamentari vor primi o suma de bani pentru a-si plati chiria in Bucuresti, reducandu-se in acest fel cheltuielile cu cazarea cu pana la 60%.

„O sa propun ca o masura importanta pentru reforma statului si a Parlamerntului ca, de la 1 ianuarie, sa facem o reducere a cheltuielilor parlamentare cu privire la cazare si vom da cate o sumă fiecarui parlamentar sa-si gaseasca un loc in care sa locuiasca in Bucuresti, asa cum fac toti parlamentarii in toata Europa. Cheltuim foarte mult cu cazarea la hoteluri”, a spus Zgonea.

Zgonea a mai precizat ca decizia de a bloca procedurile pentru licitatie ii apartine, iar primul ministru Victor Ponta a fost de accord cu ea. Sumele acordate vor fi “transparente” , iar in felul acesta vor fit axe platite la stat de proprietarii care vor inchiria oficial locuintele.

„Mergem pe varianta in care toti parlamentarii care intra in Parlament vor primi o suma fixa, transparenta, cu care isi vor cauta un loc in care sa poata locui in Bucuresti. Cu ocazia asta vom avea peste 450 de proprietari de apartamente din Bucuresti care vor putea sa inchirieze oficial. Vor fi taxe platite la stat, vor fi cateva locuri de munca facute, vom reduce cheltuielile cu aproape 60%.”

Suma medie lunara achitata pentru cazarea deputatilor se situeaza in jurul sumei de 1,3 milioane de lei. In septembrie 2012, Camera Deputatilor a platit pentru cazarea deputatilor suma de 1.289.342 de lei, precizeaza Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie