Costel Comana, Regiotrans Brasov: Nu am discutat niciodata cu Deutsche Bahn

 

Costel Comana, unul dintre proprietarii companiei Regiotrans Brasov, a infirmat informatiile aparute ieri în presa germana, potrivit carora compania Deutsche Bahn, cea mai mare companie feroviara din Europa, ar urma sa preia 70% din actiunile operatorului brasovean de transport de calatori. „Nu am discutat niciodata cu Deutsche Bahn. Am avut discutii cu britanicii de la Arriva care au pornit în urma cu cinci ani, iar Arriva a fost preluata în 2010 de Deutsche Bahn”, a spus Comana.

Potrivit informatiilor publicate de agentia de presa Reuters, germanii de la Deutsche Bahn ar fi urmat sa plateasca 67 de milioane de euro pentru 70% din actiuni, pastrându-si optiunea de a prelua, mai târziu, si restul actiunilor companiei românesti, potrivit unor surse apropiate tranzactiei

Reprezentantii Deutsche Bahn au refuzat sa comenteze informatiile.

Regiotrans, cu 760 de angajati, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 225,5 milioane lei, în urcare cu 28,4% fata de 2010, iar profitul companiei s-a dublat, la 8,66 milioane lei, potrivit datelor raportate catre Ministerul Finantelor. Compania, înfiintata în 2005, are doi asociati, Costel Comana si Iorgu Ganea, fiecare cu 50% din partile sociale, si opereaza linii feroviare de transport de calatori în baza unor contracte încheiate cu CFR.

Deutsche Bahn a preluat în 2008, prin subsidiara DB Schenker, compania de transport feroviar de marfa Romtrans.

Nemtii de la Deutsche Bahn au preluat operatorul feroviar si de autobuze în 2010 în urma unei tranzactii de 1,59 miliarde de lire sterline.

Ovidiu Vranceanu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie