Rezultate alegeri parlamentare 2012. Presa internationala: Ponta domina acum Parlamentul

 

Coaliţia de guvernare a câştigat alegerile, ajutându-l pe premierul Victor Ponta să domine Parlamentul şi dându-i mai multă putere pentru a negocia componenţa noului guvern cu rivalul său, preşedintele Traian Băsescu, scrie BusinessWeek.

Ponta, care a preluat puterea în mai, a convins alegătorii să-l ajute să-şi asigure prima victorie electorală prin promisiuni de a reîntregi salariile tăiate şi de a micşora taxele majorate în 2010. Acum, el trebuie să-l convingă pe Băsescu să-l nominalizeze încă o dată pentru funcţia de premier, după o tentativă eşuată de demitere a preşedintelui în vară.

USL pare că va ieşi cu siguranţă drept cel mai puternic partid. Cu toate acestea, formarea noului guvern s-ar putea dovedi în continuare dificilă”, explică pentru publicaţia americană Pasquale Diana şi Jaroslaw Strzalkowski, economişti în cadrul grupului bancar Morgan Stanley.

Euronews: Se pare că alegătorii din România ar putea reaprinde lupta pentru putere de la conducerea statului.

The New York Times”: Rezultatul ar putea fi o luptă care va destabiliza ţara

Cel mai probabil, rezultatul alegerilor va fi o luptă politică prelungită, care ar putea destabiliza ţara, submina economia şi-aşa fragilă şi întârzia un îmrpumut de la FMI, pe care România speră să-l obţină.

Analiştii spun că atmosfera otrăvitoare din scena politică românească nu dă semne de a se îmbunătăţi, având în vedere că indiferent cine va deveni prim-ministru va trebui să încerce să lucreze cu Băsescu, al cărui mandat se încheie în 2014.

adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie