Depozitele bancare. Dobanda mare nu inseamna ca oferta e neaparat buna.

 

Credeti ca dobanda la depozitul bancar este cea mai importanta? O dobanda mare nu inseamna automat ca oferta este una buna. Cei care vor sa economiseasca trebuie sa ia in considerare comisioanele percepute de banca si sa aleaga cu atentie cui sa incredinteze banii.

depoziteExista numeroase motive pentru care sa iti tii banii la banca si nu sub saltea: depozitele bancare sunt garantate (plafon de 100.000 de euro/deponent/banca) si scapi de riscul de a-i pierde sau de a fi jefuit. In plus, banca plateste o dobanda pentru a se folosi de banii tai, dobanda care ar trebui sa acopere macar inflatia, scrie economica.net.
Doar ca, in unele cazuri, cei neatenti ar putea sa ajunga sa plateasca banca pentru a o imprumuta, daca uita sa retraga banii la timp, ii retrag inainte de termen sau nu iau in considerare nivelul comisioanelor.

Romanii prefera depozitele pe termen scurt, unde dobanzile sunt mai mici

Populatia Romaniei are depozite la termen de 98 de miliarde de lei, dintre care 61,3 miliarde de lei in moneda nationala. Peste 90% din depozitele populatiei au scadenta de pana la un an. Cele mai multe sunt cu scadenta de pana la 3 luni.

Bancile platesc dobanzi mai mici pentru depozitele pe termen scurt. De asemenea, unele banci prefera sa atraga finantare pe termen mai lung, asa ca aplica o serie de comisioane care fac nerentabile depunerile pe termen scurt.

capital.ro.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie