Dan Sova nu sustine intarirea imunitatii parlamentarilor

 

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova, a declarat luni ca, in opinia sa, imunitatea parlamentara este bine sa ramana in forma actuala.

Dan Coman Sova„Este bine sa ramana imunitatea in forma in care era si pana acum, nu cred ca e bine sa schimbam ceva din procedura. Imunitatea este suficient de puternica si este foarte bine asa cum s-a facut in 2003. Nu sunt pentru intarirea rolului Parlamentului aici, trebuie sa lasam justitia sa-si faca treaba, rolul Parlamentului de pana acum e suficient”, a afirmat Dan Sova, la sediul PSD, intrebat ce parere are despre modificarea articolului din lege privind ridicarea imunitatii care permite procurorilor Parchetului ICCJ sa trimita probele in Parlament.

In opinia lui Dan Sova, singurul for legislativ abilitat sa judece situatia unui parlamentar este Comisia juridica, apreciind ca de 22 de ani Comisia de regulament se ocupa doar de modificarea regulamentului.

„Nu cred ca trebuie sa se ocupe Comisia de regulament de cazurile de ridicare a imunitatii, acestea trebuie sa fie la Comisia juridica”, a spus Dan Sova, mentionand ca plenul este suveran in astfel de cazuri.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie