Medierea printre studenti

 

Sambata, 2 martie 2013, la invitatia profesorului Aurel Teodor Codoban, am fost la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir din Cluj, pentru a vorbi studentilor de la economie despre mediere. Fiind inca sub impresia lucrarilor Conferintei din ziua precedenta, am intrat in sala de curs zambitoare si cu bratele pline de mape pentru studenti.
studenti 1Cum era sambata dimineata si era cam devreme, cei mai multi dintre studenti au fost cam neinteresati, la inceput, de subiectul abordat. Dar cum era sectia de frecventa redusa, si cei mai multi dintre ei sunt deja in campul muncii, pe masura ce inaintam cu discutia, au devenit din ce in ce mai deschisi.
Nu stiau despre mediere, auzisera cate ceva pe ici pe colo, dar nu dadusera importanta. Asa ca, dupa ce le-am facut o informare despe mediere si le-am vorbit despre Conferinta, avand deja o baza de discutie, au inceput sa puna intrebari. Intrebari pragmatice in care se reflecta interesul lor de a obtine mai multe detalii.
Timpul a trecut pe nesimtite si ora de curs s-a terminat. Inainte de a pleca, am acceptat si invitatia de a merge la facultatea de Drept din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir.
Cu o zi inainte promisesem ca voi merge si la Drept la Universitatea Babes Bolyai Cluj Napoca.
Ma bucura sa vad interesul studentilor, viitorii profesionisti pe piata muncii, pentru mediere, dorinta lor de a invata sa gestioneze altfel conflictele, asa incat sa creeze un cadru propice de munca si de trai, oriunde ii va duce drumul vietii.

Anca Lucia Stancu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie