Laszlo Borbely, fost ministru al Ministerului Padurilor, acuzat de fals si uz de fals in atribuirea fondurilor cinegetice din Romania

 

padureAsociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS) a înaintat o plângere penală împotriva fostului ministru al pădurilor Laszlo Borbely, actualmente deputat, pe motiv că ar fi încurajat 350 de morţi să vâneze cerbi şi urşi în pădurile munţilor Carpaţi. În opinia AGVPS ar fi vorba despre fals şi uz de fals în atribuirea fondurilor cinegetice din România.

Cele 350 de stafii au fost incluse în afacerea cu vânat în urma aplicării Ordonanţei de Urgenţă nr. 102/2010, privind modul de atribuire a 1.441 de fonduri cinegetice de pe tot cuprinsul României. Conform acestei ordonanţe, proprietarii de păduri, mulţi dintre ei posesori de arme de vânătoare, au primit dreptul de a se asocia şi a decide singuri cine să administreze vânatul de pe terenurile lor. Potrivit AGVPS, interesul pentru modificarea de urgenţă a legislaţiei privind vânătoarea a constat, de fapt, în atribuirea gestionării vânatului pe principii politice clientelare. Din investigaţiile AGVPS a rezultat că foarte multe asemenea asociaţii de proprietari de păduri au fost constituite în mare viteză prin fals şi uz de fals. Conform semnatarilor plângerii penale, nefiind suficienţi proprietari de păduri care să semneze actele de constituire ale asociaţiilor, în cel puţin 350 de cazuri s-a recurs la datele personale şi semnăturile unor persoane… decedate.

Sorin Golea, Libertatea

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie