Statul roman vrea sa atraga un investitor extern la Cupru Min

 

cupruminStatul nu mai vrea să cedeze pachetul majoritar de acţiuni la compania care exploatează cele mai mari rezerve de cupru din ţară. Mai nou, se doreşte atragerea unui investitor care să aloce 25 de milioane de euro pentru investiţiile tehnologice şi de mediu urmând a primi, în schimb, minereu cuprifer.

Compania Cupru Min, care are în concesiune cel mai mare zăcământ de cupru din Europa, caută un investitor interesat să pună la dispoziţia sa circa 25 de milioane de dolari pentru acoperirea investiţiilor tehnologice şi de mediu, a spus directorul OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, pentru ECONOMICA.NET. La schimb, ar primi zăcământ cuprifer pe care să-l valorifice pe pieţe. Barter-ul ar urma să se facă la preţul din cotaţiile internaţionale, cu un anumit discount care să permită obţinerea de profit şi Cupru Min, dar şi partenerului ales.

„Cupru Min nu se vinde pentru că nu putem găsi un investitor interesat să cumpere când compania are pe rol două procese, cu Roman Copper şi Energo Mineral în care se cer sume de ordinul zecilor de milioane de euro. Varianta găsită este să atragem un investitor care, practic, să crediteze Cupru Min la schimb cu materie primă”, a precizat Dumitraşcu.

Potrivit acestuia, acest investitor poate fi dintre cei care şi-au exprimat anterior interesul pentru cumpărarea Cupru Min sau oricare altă firmă solidă financiar cu interese în domeniu.

Dacă se ajunge la o înţelegere cu o firmă interesată să crediteze Cupru Min, atunci sumele care vor fi primite vor fi folosite pentru a dubla producţia în trei ani, de la 1,7 milioane de tone la 3,5 milioane de tone.

Florin Cojocaru, Economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie