Topul parlamentarilor si ministrilor romani care au conturi in strainatate

 

Teancuri baniRealitatea TV vă arată, în premieră, cum arată un top al parlamentarilor şi miniştrilor care au conturi în străinătate. Poate părea surprinzător însă doar 3,2% dintre aceştia au astfel de active financiare trecute în declaraţiile de avere. Cel mai bine cotat politician român este deputatul PSD Sebastian Ghiţă, cu un plasament de 18 milioane de euro, la una dintre cele mai prestigioase banci elveţiene.

Nimic ilegal pentru un politician în a avea depozite sau alt tip de plasamente financiare la bănci din străinătate. 19 parlamentari români formează „topul elitist” al demnitarilor ce au bani în conturi din afara ţării.

Lider până de curând, Verestoy Attila a pierdut această poziţie odată ce şi-a făcut apariţia în Parlament PSD-istul Sebastian Ghiţă. Acesta l-a surclasat pe senatorul UDMR cu cele 18 milioane de euro depuşi la o bancă eleveţiană. Pe locul trei se află un deputat PDL, Popescu Dan Cristian, cu aproape 850.000 euro.

De ce îşi depun banii la bănci străine românii care îşi permit acest lucru? Primul motiv ţine, evident, de randamentele nete obţinute faţă de depozitele autohtone. Un alt motiv este legat de încrederea în sistemul bancar sau de faptul că au avut, la un moment dat, un loc de muncă la instituţii sau companii din afară.

Cât despre faptul că doar 19 parlamentari au conturi în străinătate, Bogdan Chirieac crede că lucrurile nu stau chiar aşa.

La bănci din Cipru au conturi Verestoy Attila, Dan Cristian Popescu de la PDL, Doina Anca Tudor şi deputatul Gheorghe Neţoiu de la PPDD. Acesta din urmă ocupul locul 6 în topul realizat de Realitatea Tv.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie