Sedinta de informare privind avantajele medierii, pe intelesul tuturor

 

Sâmbata, 6 aprilie 2013, la Institutul Bancar Român, am organizat alaturi de Institutul International de Mediere, Centrul Avocatilor Mediatori, Avocatura.com si MediereNet.ro conferinta “Legea 115/2012 – Obligativitatea sedintei de informare pe întelesul tuturor”.
Mediere-5Evenimentul si-a propus analiza miturilor legate de introducerea obligativitatii sedintei de informare cu privire la avantajele medierii, a litigiilor la care se aplica si simularea unor spete relevante pentru lamurirea tuturor etapelor sedintei de informare.
Invitatii din cadrul institutiilor de profil, reprezentanti ai Parlamentului, Camerelor de Comert si mediului de afaceri, au lamurit pas cu pas etapele sedintei gratuite de informare – procedura si uzante, strategiile mediatorului, deontologie, diplomatie si protocol în mediere.
În deschiderea evenimentului, deputatul Alina Gorghiu, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, a subliniat necesitatea transpunerii cât mai rapide a directivei europene SAL în materie de consum, cea care garanteaza consumatorilor europeni posibilitatea de a-si rezolva diferendele cu costuri cât mai reduse si într-un timp cât mai scurt, oferind astfel o alternativa la metodele judiciare clasice.
La rândul sau, deputatul Daniel Fenechiu, secretar al Camerei Deputatilor, a evidentiat faptul ca trebuie intensificat dialogul interprofesional între avocati si mediatori, retincenta cu care este privita, înca, noua profesie de mediator de catre casta avocatilor, reticenta generata de lipsa unei informari adecvate.
Deputatul Florin Iordache, presedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala, a tinut sa îi asigure de tot suportul sau pe mediatorii prezenti în sala.
Am pastrat pentru final simularea unor spete relevante în lamurirea celor mai importante aspecte legate de sedinta de informare, un moment asteptat, la care participantii au putut interveni ca parti ale procesului, cu sugestii, întrebari si opinii.
Evenimentul a reunit peste 120 de mediatori, justitiabili, functionari publici, avocati, magistrati, notari, arbitri, reprezentanti ai ONG-urilor de profil, ai mediului bancar si cadre universitare.

Asociatia „O sansa pentru viitor”

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie