Judecatorii in dialog cu mediatorii – Conferinta

 

Societatea de Stiinte Juridice si casa de mediere Vetrici & Asociatii va invita la conferinta „Judecatorii in dialog cu mediatorii”

conferintaEvenimentul va avea loc in Bucuresti la Universitatea Romano-Americana, amfiteatrul Jean Monet in data de 26 iunie 2013 intre orele 10:00-13:00.

Conferinta va reuni exponenti ai Justitiei si ai medierii intr-un dialog constructiv, menit sa intareasca relatiile si colaborarea dintre cele doua profesii.

Evenimentul isi propune sa prezinte in mod concret eficienta procedurii de mediere si utilitatea acesteia pentru justitiabili si pentru sistemul clasic de justitie.

Incepand cu 1 august 2013 va intra in vigoare obligativitatea parcurgerii de catre justitiabili a procedurii prealabile de informare privind medierea.

Aceasta modificare legislativa reprezinta o oportunitate de a degreva instantele de judecata de un numar important de dosare, oportunitate care poate fi fructificata cu concursul judecatorilor, prin construirea de relatii durabile cu mediatorii.

In cadrul conferintei va fi efectuata o sedinta de mediere demonstrativa cu scopul de a ilustra pe viu procedura medierii, tehnicile folosite de mediator si rezultatele acestei proceduri de solutionare a conflictelor pe cale amiabila.

Medierea va fi efectuata de dl. Claudiu Ignat, unul dintre cei mai vechi si mai experimentati mediatori din Romania, iar partile in conflict vor fi actori profesionisti de la All4One Entertainment.

Participanti: judecatori, mediatori, avocati

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

09:30-10:00 Primirea participantilor

10:00-10:15 Deschiderea conferintei

10:15-11:15 Sedinta demonstrativa de mediere

11:15-12:00 Sesiune de intrebari si raspunsuri

12:00-13:00 Perspectivele colaborarii intre judecatori si mediatori – discutie moderata in panel cu judecatorul Cristi Danilet, mediatorul Ion Dedu, mediatorul Claudiu Ignat. Discutia va fi moderata de mediator Marius Vetrici.

Participarea la conferinta este gratuita, dar necesita inscriere prealabila. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie