Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela – in stare „critica” la spital

 

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat de 16 zile pentru o infectie pulmonara, este într-o stare „critica” de 24 de ore, a anuntat presedintia duminica seara, care a notat ca ca presedintele Jacob Zuma, vicepresedintele ANC – partidul aflat la putere – Cyril Ramaphosa si Graca Machel, sotia lui Mandela, s-au întâlnit la spital pentru a discuta situatia.

nelson mandela„Starea fostului presedinte Nelson Mandela, care este înca internat la spitalul din Pretoria, a devenit critica”, a scris aceasta notând ca presedintele Jacob Zuma, vicepresedintele ANC – partidul aflat la putere – Cyril Ramaphosa si Graca Machel, sotia lui Mandela, s-au întâlnit la spital duminica seara pentru a discuta situatia.

„Medicii fac tot posibilul pentru ca starea sa sa se amelioreze si sa se asigure ca Madiba va fi bine tratat si ca se va face bine. Este pe mâini bune”, a declarat Zuma, citat de un comunicat al presedintiei, care utilizeaza numele sau de clan adoptat cu afectiune de numerosi sud-africani.

Dupa o saptamâna de liniste, presedintia a declarat sâmbata ca aceste este „într-o stare serioasa dar stabila”, dupa ce postul de televiziune american CBS a transmis ca starea acestuia este fara îndoiala mult mai grava decât lasa sa se înteleaga comunicatele oficiale.

Cele mai recente vesti date de Zuma, la 16 iunie, vorbeau despre un „progres”.

Presedintia a repetat printre altele, duminica, ca pana ambulantei care l-a condus pe eroul luptei anti-apartheid la spital, în primele ore ale zilei de 8 iunie lasându-l timp de 40 de minute pe marginea autostrazii, nu a agravat starea lui Mandela. Ana Borlescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie