Un Tribunal comercial in Bucuresti, va fi infiintat in toamna acestui an

 

Incepand din toamna anului 2013 autoritatile doresc sa puna in functiune un Tribunal comercial, deoarece se urmareste o revigorare a ceea ce inseamna justitia pentru economie.

ministerul justitieiDeclaratia a fost facuta de catre Florin Aurel Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei.

“Se urmareste o revigorare a ceea ce inseamna Justitia pentru Economie, deci a justitiei comerciale. In toamna se doreste sa functioneze, sa existe in Bucuresti intr-o prima faza, un Tribunal, probabil nu-i vom zice comercial, pentru ca se cam fuge de acest termen, desi parerea mea este ca in mod nejustificat, daca ne uitam pe reglementarile care vin pe linia Uniunii Europene in ceea ce priveste partea de drept privat.

Aproape toate reglementarile vin si spun: reglementare in domeniul civil si comercial, iar atunci cand transpunem vreo directiva trebuie sa spunem in domeniile referitoare la profesionisti, ceea ce nu este normal pentru ca pana la urma trebuie sa transpunem directivele cat mai aproape de spiritul lor, ca sa nu vorbesc de faptul ca daca avem regulamente ale Uniunii Europene care se aplica direct si, ca atare, acolo avem termenul pe care trebuie sa il preluam”, a spus Motiu. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie