FSLI cere introducerea criteriilor de performanta în salarizare de peste 10 ani, cu conditia obiectivitatii si claritatii

 

Salariile trebuie acordate în functie de performanta fiecaruia, iar Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt cere acest lucru din anul 2002, cu mentiunea ca fiecare angajator va trebui sa aiba criterii obiective si foarte clare, a declarat duminica, pentru MEDIAFAX, presedintele Simion Hancescu.

FSLI federatia sindicatelor libere din invatamantSimion Hancescu a declarat ca Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI) cere introducerea indicatorilor de performanta de 11 ani.

„Salariile trebuie acordate în finctie de performanta fiecaruia si este corect sa existe o parte fixa si una variabila, în functie de performanta. În educatie, criteriul pentru partea variabila trebuie sa fie performanta scolara. Daca nu se vine cu masuri, e posibil sa apara derapaje. De aceea trebuie sa existe criterii de evaluare foarte obiective. Fiecare angajator trebuie sa aiba creiterii foarte clare, pentru a nu aparea subiectivismul. Trebuie sa existe argumente atunci când se face evaluarea. Pentru învatamânt ar trebui sa se puna la punct un sistem de evaluare obiectiv pentru toti elevii din România si, dupa aceea, este nevoie de depolitizarea sistemului de învatamânt si abia apoi se poate ajunge la astfel de masuri. În caz contrar, exista riscul sa apara evaluari subiective care vor crea nemultumiri”, crede Hancescu.

Liderul sindical mai spune ca, pentru a nu exista riscuri atunci când se face evaluarea, este obligatoriu ca directorii sa fie bine platiti.

„Lucrurile trebuie analizate pentru fiecare sector în parte”, a mai spus liderul sindical.

Salariile bugetarilor vor include atât o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale individuale ale angajatilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizarii din sectorul public pregatita pentru anul viitor, releva un document oficial obtinut de MEDIAFAX. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie