Ministrul Sanatatii asteapta demisia managerului Spitalului „Marie Curie”. In caz contrar il va demite

 

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu i-a cerut managerului Spitalului „Marie Curie” din Capitala, Gabriel Smarandache, sa-si înainteze demisia pâna marti, altfel îl va demite, apreciind ca managementul acestei unitati este „sub orice critica”.

eugen nicolaescu1Nicolaescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca, în urma mai multor controale dispuse si a unuia facut personal cu o echipa de la minister, a constatat ca „managementul este sub orice critica, un management prost”.

El s-a referit la faptul ca sectiile de chirurgie cardiovasculara si de terapie intensiva neonatologie din spital, desi dotate la standarde europene, nu sunt în functiune.

„Aduci asistenti medicali si doctori în aceste sectii, dar dupa câteva luni în care nu faci nimic doctorii pleaca, iar asistentele sunt mutate în alte sectii. Asta înseamna dezinteres total”, a declarat Nicolaescu.

Ministrul a mai aratat ca acestea sunt doua sectii importante, în contextul în care în România ar trebui sa se faca cel putin înca 1.800 de interventii chirurgicale cardiace la nou nascuti pe an, pentru a trata toate cazurile.

„Discutând cu sefi de sectii, cu comitetul director am înteles ca trebuie sa aplic masuri foarte dure. Una este schimbarea managementului, dar, mai mult decât schimbarea managerului, a întregului consiliu de administratie. În acesta saptamâna vom face primul pas, schimbarea managerului. Într-o prima etapa, i-am cerut demisia. Daca acel manager va avea bun simt îsi va da demisia, daca nu va trebui sa îl demit. Ceea ce voi face în aceasta saptamâna”, a declarat luni ministrul Sanatatii.

Nicolaescu anunta vineri, dupa discutia cu conducerea Spitalului Marie Curie ca este total nemultumit de managementul unitataii sanitare bucurestene apreciind ca anumite probleme, precum scoaterea posturilor vacante la concurs, si strategia pe termen lung pentru atragerea specialistilor puteau fi rezolvate prin solutii manageriale.

Nicolaescu a mai spus ca, prin protocolul semnat de curând cu o clinica de specialitate din Milano, patru echipe de medici si asistenti vor participa la un program de specializare în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice. Acest lucru va permite începerea activitatii în sectia de chirurgie cardiaca pediatrica din cadrul Spitalului „Marie Curie” si, pe termen lung, cresterea numarului de interventii care pot fi facute în România.

„Din august vin specialisti de la spitalul italian cu ajutorul carora sa realizam selectia personalului care va intra în acest program de pregatire la Milano si speram ca la sfârsitul acestui an sa avem o echipa de la Milano care împreuna cu specialistii nostri sa realizeze primele operatii la Marie Curie. Pregatim patru echipe de specialisti pentru Bucuresti, Iasi, Timisoara si completarea celei de la Târgu Mures”, a mai spus luni ministrul Sanatatii. Elvira Gheorghita, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie