Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala

 

Comisia Europeana informeaza ca serviciile vamale din UE au descoperit si retinut aprope 40 de milioane de produse (în valoare de 1 miliard de euro), suspectate de încalcarea drepturilor de proprietate intelectuala în 2012.

comisia europeanaCu toate ca cifra este mai mica decât în 2011, valoarea marfurilor interceptate este în continuare ridicata, motiv pentru care se impune protejarea în continuare a drepturilor de proprietate intelectuala, aceasta protectie fiind esentiala pentru economia UE, pentru sanatatea si siguranta cetatenilor.

În acest context, Comisia întocmeste rapoarte anuale privind activitatile vamale, iar în luna iunie 2013 s-a adoptat chiar un nou regulament privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuala la vama.

Algirdas Šemeta, comisarul pentru impozitare si uniune vamala, audit si antifrauda, a declarat: “Serviciile vamale ale UE se afla în prima linie de aparare împotriva produselor contrafacute care submineaza întreprinderile care desfasoara activitati legale. Raportul de astazi arata intensitatea si importanta actiunilor serviciilor vamale în acest domeniu. Voi continua sa insist în favoarea unei si mai bune protejari a drepturilor de proprietate intelectuala în Europa, prin intermediul conlucrarii cu partenerii internationali, cu sectoarele industriale si cu statele membre.” Adina Elena Oprea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie