Guvernul anunta actualizarea cuantumului taxelor consulare si introducerea de noi servicii

 

Guvernul va actualiza cuantumul taxelor consulare si va introduce noi categorii de servicii, conform unei ordonante aprobate în sedinta de miercuri.

taxe consulare, pasapoarteConform unui comunicat remis AGERPRES, actul normativ adoptat de Executiv vizeaza modificarea si completarea Ordonantei Guvernului 24/1992 privind stabilirea serviciilor consulare si a taxelor percepute pentru prestarea acestora.

Titlul actului normativ va evidentia ca ordonanta se aplica exclusiv serviciilor prestate pe teritoriul României, se arata în principalele modificari preconizate de Guvern prin adoptarea documentului.

Executivul preconizeaza si ca vor fi completate normele privind domeniul de aplicabilitate a ordonantei, regimul de plata a taxelor, serviciile prestate cu titlu gratuit, se va actualiza cuantumul taxelor, se vor elimina prestatiile devenite între timp caduce si se vor introduce noi categorii de servicii.

Guvernul a mai adoptat, în sedinta de miercuri, o hotarâre privind aprobarea platii contributiei voluntare a României la Organizatia Internationala a Francofoniei, pentru derularea „Planului multianual de formare în limba franceza a functionarilor din administratia publica româna”, în anul 2013.

Hotarârea adoptata de Executiv stabileste contributia financiara a României la „Planul Multianual de formare în limba franceza a functionarilor din administratia publica româna” în cuantum de 130.000 de lei anual, pentru 2011, 2012 si 2013.

Guvernul precizeaza ca plata acestei contributii urmeaza sa fie suportata din fondurile aprobate cu aceasta destinatie din bugetul pentru anul în curs al Ministerului Afacerilor Externe. (AS-autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie