Prima etapa a procesului de restructurare a Postei Romane: Aproape 2.400 de angajati au optat pentru disponibilizare colectiva

 

Un numar de 2.392 de angajati din Posta Româna au optat individual pentru concediere colectiva, într-o prima etapa a procesului de restructurare a companiei, a anuntat, marti, Compania Nationala „Posta Româna’ /CNPR/.

CN Posta Romana„Etapa finalizata face parte din procesul de restructurare a Postei Române, ce are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului între volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei, asigurând astfel premisele cresterii competitivitatii Postei Române pe piata serviciilor postale, piata liberalizata începând cu luna ianuarie 2013′, se mentioneaza într-un comunicat al CNPR.

Potrivit sursei citate, în perioada 18 – 23 august 2013, un numar de 2.392 de angajati ai companiei au optat individual, în scris, pentru disponibilizarea colectiva.

Totodata, în conformitate cu calendarul procesului de restructurare a Postei Române, în perioada 28 – 31 august, va avea loc testarea profesionala a angajatilor, cu scopul de selectare a personalului, pe baza cunostintelor specifice posturilor ocupate.

La finalul procesului de restructurare, din companie vor fi disponibilizati, în total, 3.650 de angajati, pe baza procedurii si a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucratorilor Postali din România /SLPR/.

Echipa de management a Postei Române a anuntat ca obiective principale: cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor si consolidarea pozitiei de lider pe piata a companiei, în contextul liberalizarii totale a pietei serviciilor postale începând cu data de 1 ianuarie 2013.

În data de 21 august 2013, Guvernul a aprobat alocarea din bugetul asigurarilor pentru somaj a sumei de 7,4 milioane de lei, în vederea platii venitului lunar pentru persoanele disponibilizate din cadrul CNPR, în baza planului de disponibilizare aprobat potrivit legii.

Executivul a decis, la sfârsitul lunii mai 2013, prelungirea cu 180 de zile a termenului de privatizare a Postei Române, având în vedere ca niciun potential investitor nu a achizitionat caietul de sarcini la privatizarea companiei pâna la data de 28 mai 2013.

Peste 50 de potentiali investitori din Europa, Asia si SUA, dar si reprezentanti ai administratiilor postale internationale si fondurilor românesti si internationale de investitii, au purtat discutii cu reprezentantii CNPR, dar niciunul nu a achizitionat caietul de sarcini în termenul stabilit, arata Ministerul pentru Societatea Informationala la vremea respectiva.

Posta Româna este lider pe piata serviciilor postale în România, are o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala.

Anual, sunt procesate sute de milioane de trimiteri postale si sunt distribuite catre cinci milioane de beneficiari drepturi banesti aferente sistemului public de pensii, al asigurarilor sociale de stat, IOVR /persoane invalide, orfane si vaduve de razboi/, agricultori si pensii militare.(AS – autor: Daniel Badea, editor: ), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie