Studiu EY: Crestere semnificativa a controalelor nesolutionate privind preturile de transfer

 

66% dintre companii considera ca managementul riscurilor legate de preturile de transfer reprezinta o prioritate de top, se arata in studiul global EY dedicat preturilor de transfer – Navigating the choppy waters of international tax. Acest procent este in crestere cu 32% comparativ cu valoarea inregistrata de acelasi studiu efectuat in anul 2010.

Calculator si baniStudiul EY realizat la fiecare doi ani privind preturile de transfer reprezinta un reper in industrie de aproape 20 de ani, prezentand punctul de vedere al platitorilor de taxe in privinta acestei functii esentiale pentru comertul transfrontalier. Preturile de transfer se refera la tarifele practicate de catre diverse entitati in cadrul unei corporatii multinationale care le pot afecta modul de impozitare a profiturilor in diverse jurisdictii.

Studiul constata ca tot mai multe companii se confrunta cu o crestere semnificativa a controalelor nesolutionate privind preturile de transfer, fiind expuse la plata unor penalitati si dobanzi atunci cand autoritatile fiscale isi efectueaza propriile analize in privinta preturilor de transfer. Gestionarea riscurilor in domeniul preturilor de transfer in pietele emergente devine astfel o prioritate tot mai stringenta pentru multinationalele prezente in aceste tari.

“Studiul nostru indica o schimbare neta catre prioritizarea gestionarii riscurilor in domeniul preturilor de transfer, ceea ce nu este deloc surprinzator, avand in vedere controversele actuale din domeniul fiscal”, spune John Hobster, sef al departamentului global EY pentru preturi de transfer. “Credem ca acest mediu va ramane dificil pentru urmatorii cativa ani, iar companiile trebuie sa fie pregatite prin a se asigura ca au oamenii potriviti si sistemele potrivite pentru a gestiona eficient aceste noi surse de risc”. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie