Romanii cheltuie majoritatea banilor castigati pe mancare si taxe

 

Veniturile lunare ale populatiei au fost în medie de 2.563 lei pe gospodarie, în trimestrul al doilea, potrivit celor mai recente date ale INS.

bani la ghiseu penalitatiRomânii au cheltuit banii în principal pe bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor.

Totodata, au acoperit diverse nevoi legate de productia gospodariei, precum hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru însamântat sau servicii veterinare.

Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei sau cumpararea de actiuni detin o pondere foarte mica în cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei, de doar 0,6%.

Veniturile totale medii lunare ale populatiei au însumat, în trimestrul al doilea, 2.563 de lei pe gaspodarie si 897 lei pe fiecare persoana, în timp ce cheltuielile totale au fost în medie de 2.296 lei pe gospodarie si 803 lei de persoana, reprezentând aproape 90% din veniturile totale, informeaza Mediafax.

„Veniturile banesti au fost, în medie, de 2.154 lei lunar pe gospodarie (754 lei pe persoana), iar veniturile în natura de 409 lei lunar pe gospodarie (143 lei pe persoana). Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (51,2% din veniturile totale ale gospodariilor)”, potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie tranmise luni de Institutul National de Statistica (INS).

La formarea veniturilor totale au contribuit si veniturile din prestatii sociale (22,8%), veniturile din agricultura (3,4%), veniturile din activitati neagricole independente (3,2%) si cele din proprietate si din vânzari de active din patrimoniul gospodariei (1,6%). O pondere importanta detin si veniturile în natura (16%), reprezentând preponderent contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (14,3%).

Veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost în trimestrul al doilea cu 30% mai mari decât ale gospodariilor din mediul rural si cu 11,1% mai mari fata de ansamblul gospodariilor. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie