Pleaca investitorii. Producatorul italian de mobila de lux Natuzzi, isi muta productia din Romania

 

Producatorul italian de mobila de lux Natuzzi, cu care Camelia Sucu, managerul magazinelor de mobila de lux Class Living, a avut un parteneriat, îsi va muta productia din România în Italia. Grupul italian detine în tara noastra fabrica Italsofa din Baia Mare.

natuzzi groupNatuzzi Group, unul dintre cei mai mari producatori de canapele de piele la nivel mondial, va muta o parte din productia pe care o realizeaza acum în România, în tara mama, în urma unor contracte de outsourcing pe care le va semna cu mai multi producatori locali, informeaza Reuters. Grupul Natuzzi detine fabrica Italsofa din Baia Mare, alaturi de alte 10 fabrici în Italia, China si Brazilia. „Mâine vom gasi o modalitate prin care aproape toti cei care au fost concediati vor fi reangajati de noi companii. O parte dintre aceste societati vor prelua productia realizata în momentul de fata în România”, a declarat pentru Reuters Paolo Acciai, secretar al sindicatului Filca Cisl union. Potrivit acestuia, 1700 de muncitori italieni îsi vor gasi astfel un loc de munca.

Noile companii vor începe sa produca în primavara anului viitor. Natuzzi nu a comentat pe aceasta tema.

Fabrica Italsofa România de la Baia Mare  produce înca din 2001 si avea la nivelul anului trecut peste 1400 de angajati. Fabrica, unde se realizeaza canapele, scaune si alte produse semi-finisate din lemn se întinde pe o suprafata de 40.000 de mp si include doua linii de productie. Compania din România a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 318 milioane de lei si un profit net de 12 de milioane de lei. Cu un an în urma, Ital Sofa România avea o cifra de afaceri de 300 de milioane de lei si un profit net de 14,7 milioane de lei. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. sannet spune:

    RONEX Bucuresti, producator mobila de lux sculptata, stil baroc: canapele si fotolii, scaune, mese, oglinzi, mobila pentru dormitor: paturi, noptiere, mobilier pentru baruri, bufete, comode, mic mobilier.
    mai multe detalii pe http://www.ronexarta.ro

Adaugă părerea ta


 

Distribuie