Ministrul Agriculturii vrea reducerea TVA-ului la 9% atat la carne cat si la legume, fructe si lapte

 

Carnea va fi urmatorul produs la care se va reduce TVA-ul la 9%, probabil se va face acesta reducere de anul viitor si va cuprinde si alte produse, precum legumele, fructele si laptele, a declarat, marti, la Titu, judetul Dâmbovita, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

daniel constantin 1”Pentru bugetul anului 2014 nu discutam, pentru ca implicatiile sper sa nu mai fie asupra bugetului daca scadem TVA-ul la carne. Anul acesta într-adevar au fost implicatii pentru ca exista acea neîncredere ca odata cu reducerea TVA avem încasari cel putin egale. Se reduce TVA de la 24% la 9%. Obiectivul pe care l-a avut FMI, si e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai României a fost ca încasarile la bugetul de stat sa fie cel putin aceleasi”, a precizat ministrul Daniel Constantin.

Acesta spune ca masura reducerii TVA si la alte produse se va lua dupa o perioada de evaluare a efectului reducerii TVA la pâine.

”Dupa o perioada, sa zicem un an de zile, se va face o evaluare daca efectul reducerii TVA la pâine a fost benefic, în sensul ca s-a redus pretul pâinii, ca am salvat acele societati, am salvat locuri de munca, dar am avut si încasari cel putin egale la bugetul de stat si daca toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem sa reducem si am spus de fiecare data, probabil, urmatorul produs va fi carnea, eu sper sa fie mai multe, sper sa fie si legumele, si fructele, si laptele. Pentru ca si acolo exista un grad de evaziune destul de mare, grad de evaziune care produce probleme pe piata care ar trebui sa fie corecta si în care concurenta ar trebui sa primeze, dar în conditii egale”, a afirmat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a adaugat ca nu trebuie prevazut nimic în bugetul pe 2014 cu privire la reducerea TVA.

”Daca toate aceste lucruri sunt în regula si avem si încasari, atunci nu va mai fi implicatie asupra bugetului (…). Ca atare nu trebuie sa prevedem nimic în bugetul anului 2014 cu privire la reducere”, a precizat ministrul Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent, marti, în judetul Dâmbovita, pentru a se întâlni cu producatori agricoli în Titu, Târgoviste si Voinesti.(A – autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie