Presedintele CNAS, Cristian Busoi, considera ca e inacceptabil ca pacientii internati in spital sa fie nevoiti sa-si cumpere singuri medicamentele

 

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, ca i se pare de neacceptat ca pacientii internati în spitalele din România sa fie nevoiti sa îsi cumpere anumite medicamente.

cristian busoiCristian Busoi a mentionat ca le-a transmis managerilor de unitati spitalicesti sa gaseasca solutii pentru a rezolva aceasta problema.

„Personal, cred ca acest fenomen nu este de acceptat. Nu avem în acest moment în contractul cadru o sanctiune pentru acest lucru, dar am spus public si de câte ori m-am întâlnit cu managerii de spitale, ca fac un apel, îi rog, stiu ca au multe constrângeri bugetare, stiu ca România nu-si permite sa acopere toate costurile sistemului de sanatate, ca înca avem un sistem subfinantat, ca înca nu acoperim toate prestatiile medicale ale spitalelor, dar sa încerce sa gaseasca solutii pentru a nu-i mai pune pe pacienti în situatia de a-si cumpara medicamente. Poate se reorganizeaza cu personalul, daca pot, cu cel administrativ, nu cel medical, poate mai reduc din costuri la alte servicii, fiecare sa încerce sa gaseasca solutii. Nu mi se pare normal sa fie nevoiti sa îsi cumpere medicamente. Nu va pot spune momentul în care spitalele vor avea suficienti bani si vor fi organizate în asa fel încât sa nu mai existe aceste fenomen”, a declarat presedintele CNAS.

Presedintele CNAS a mers vineri într-o vizita de lucru la Spitalul Târgu-Carbunesti, unde pacientii s-au plâns de faptul ca sunt nevoiti sa îsi cumpere din banii proprii medicamente.(A – autor: Oana Popescu, editor: Diana Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie