Descentralizarea: Autoritatile locale au primit in „dar” cinematografe, tabere si baze sportive in paragina. Marea surpriza: Radu Mazare nu primeste Portul Constanta

 

Doar porturile de la Dunare intra sub incidenta legii „descentralizarii”. Consiliile locale preiau cinematografe în paragina. Ce vor face consiliile judetene cu taberele scolare?

tabara in paraginaMazare, sarit de la Marea descentralizare

Desi de ani buni tot cere ca Portul Constanta sa treaca în subordinea primariei, primarul Radu Mazare nu îl primeste, cel putin prin legea „marii descentralizari”. Sub incidenta legii intra doar porturile de la Dunare, care trec la consiliile locale din zonele în care se afla. Tinând cont de faptul ca Portul Constanta (si cel din Mangalia, precum si cel de agrement, „Tomis” tot din Constanta) nu intra sub incidenta acestei legi, este greu de crezut ca va mai face obiectul unei legi speciale.

Cinematografe si tabere în paragina

Consiliile locale, dupa caz, consiliile judetene, s-au trezit pe cap cu cinematografe si tabere de elevi aflate în paragina. Nu se stie ce vor face autoritatile locale cu aceste „cadouri”. Mai ales în ceea ce priveste cinematografele, situatia este una foarte dificila. Cinematografele clasice nu mai au de ani buni cautare. Televiziunea si salile moderne din mall-uri au falimentat cinematografele care erau neîncapatoare pâna acum 15-20 de ani. Exista si 3 exceptii, cinematografele Patria, Capitol si gradina de vara aferenta – ambele aflate în paragina, si Bucuresti (Miorita) – toate din Bucuresti, trec în subordinea Ministerului Culturii.

Va prezentam integral ce porturi, cinematografe, tabere si baze sportive trec la autoritatile locale si judetene. Theo Marcovici, cotidianul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie