Imobilele aflate in paragina ar putea fi transferate catre autoritatile locale

 

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru si deputatul Virgil Guran au prezentat o initiativa legislativa, care are girul conducerii liberalilor, privind transferul de imobile aflate în paragina catre autoritatile locale, informeaza AGERPRES.

imobil in paragina„Acest proiect de lege se refera la mobilele, cladiri, terenuri, care apartin diferitelor ministere, sunt în anumite localitati, sunt în paragina si la cerea consiliilor locale sau a consiliilor judetene nu au reusit sa treaca de atâtia ani pentru a fi folosite de comunitate. De foarte multe ori s-a facut cerere pentru acest lucru si ne referim la unitati militare dezafectate, la tabere de vacanta, la camine scolare, chiar la anumite institute care sunt în paragina, la terenuri, GAZ-uri ale MAI. Comunitatile locale nu se mai pot dezvolta pentru ca nu mai au terenuri sau de multe ori comunitatile locale folosesc bani pentru a construi diferite camine pentru probleme sociale si în acea localitate stau camine ale unitatilor militare degeaba, sunt în paragina. (…) Noi tot punem vina pe Guvern, ministrii habar n-au ca se fac asemenea cereri, cei din esalonul doi-trei, directori, durectorasi din ministere se opun si acele imobile au ajuns de multe ori pe mâna unora care nu le-au folosit în interesul comunitatii”, a declarat Guran.

Acesta a explicat ca prin aceasta lege se stabileste modalitatea de transferare a unui imobilul în proprietatea autoritatilor locale si intabularea, termenii în care se poate realiza acest transfer, posibilitatea ministerelor de a se opune transferarii numai în situatia în care vin cu un plan viabil pentru reabilitare.

Deputatul a admis ca proiectul nu prevede garantii clare ca terenurile nu vor fi înstrainate.

El a mai mentionat ca legea prevede ca anumite terenuri si imobile pot trece în proprietate particulara, dar în anumite conditii.

La rândul sau, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a afirmat ca proiectul poate fi amendat, dar ca el urmareste dezvoltarea comunitatilor.

Scutaru a precizat ca initiativa a fost prezentata marti în cadrul sedintei Biroului Politic National al liberalilor si ca aceasta a fost acceptata.

„Ieri în cadrul BPN ca lider de grup am prezentat aceasta initiativa si am obtinut girul Biroului Politic al PNL”, a punctat Scutaru.

Guran a aratat ca proiectul, initiat împreuna cu Teodor Nicolescu si Mugurel Cozmanciuc, este semnat de aproximativ 150 de parlamentari de la toate partidele din Parlament. antena3.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie