Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea Izabellei Majeczki din functia de prim-procuror al Parchetului Gheorgheni

 

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis vineri sa o suspende pe Izabella Majeczki din functia de prim-procuror al Parchetului de pe lânga Judecatoria Gheorgheni, judetul Harghita, acesta fiind arestata pentru luare de mita.

csmCSM transmite ca solicitarea de suspendare a fost prezentata de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2011, Izabella Majeczki a pretins si a primit, prin intermediar, de la doua persoane cercetate într-un dosar penal ovine si bovine (doua vaci, trei oi si doi miei), în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, sa îsi exercite atributiile de prim-procuror astfel încât persoanele cercetate sa beneficieze de o solutie favorabila în dosarul penal în care erau cercetate pentru infractiuni cu violenta.

Pentru a ascunde infractiunea de luare de mita respectiva, Izabella Majeczki a instigat si a ajutat o persoana sa contrafaca, la data de 14 august 2013, în doua exemplare, un înscris în care a consemnat, neconform adevarului, ca a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita.

În perioada 26 august-septembrie 2013, Izabella Majeczki i-a solicitat unui om de afaceri sa înlesneasca obtinerea de catre societatea comerciala detinuta de concubinul ei a unei lucrari de constructii, în vederea obtinerii unor foloase materiale.

În schimb, Izabella Majeczki i-a promis omului de afaceri ca va face demersuri astfel încât sa fie urgentata solutionarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri.

Pe 26 august 2013, în schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la omul de afaceri o sacosa ce continea produse alimentare.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stanescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie