Romanii au devenit nationalisti in alegerea de dispozitive IT&C

 

Tabletele sub brand românesc vor ajunge în acest an la o cota de 50% din totalul pietei, dar nu aceasta e marea surpriza a IT&C-ului autohton.

Allview-Alldro-Speed-DUO-2-si-3Allview, cel mai mare producator românesc de dispozitive IT&C, se bate la mustata pe piata locala cu Samsung, cel mai mare producator de electronice din lume.

“Noi avem 20% din totalul pietei românesti de tablete o cifra care ne situeaza la limita cu Samsung care au aceeasi cota cu noi. În unele luni trec ei pe primul loc la vânzari, în altele trecem noi pe pozitia de lider”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Niscov, director de vânzari al Allview Mobile.

În acest an, piata se va situa la 500.000 de tablete vândute, în crestere cu 150% fata de anul trecut când s-a ridicat la 200.000 de unitati comercializate.

Potrivit reprezentantului Allview, în momentul de fata tabletele cu WIFI au cea mai mare pondere din vânzari, dar se vede un mare avans pe dispozitivele cu 3G incorporat ca urmare a cresterii acoperirii operatorilor mobili.

În ceea ce priveste vânzarile prin intermediul companiilor de telefonie mobila, produsele Allview se regasesc în portofoliul Orange România si Cosmote România la preturi mai mici în comparatie cu brandurile consacrate.

Desi nu se credea, românii au devenit nationalisti si când vine vorba de alegerea unui gadget, iar producatorii locali simt acest lucuru, spun cei de la Allview.“Brandurile românesti au o mare atractie catre publicul autohton, iar acest lucru se simte la toti producatorii care vând aceste tipuri de device-uri. Avantajele noastre fata de alti producatori care nu au prezenta de business ci doar de sales în România este ca noi suntem conectati direct la piata, stim nevolie consumatorilor si avem feedback-ul lor, atât cu bune cât si cu rele”, a declarat Miscov.

Potrivit acestuia, targetul Allview pentru acest an pentru piata româneasca este de 120.000 de tablete si 120.000 de smartphone-uri.

Allview a lansat tableta VIVAi8 lanseaza prima tableta din portofoliu cu procesor Intel.

Cu numai 7,2 mm grosime si o greutate de 312 grame, noua tableta este cea mai subtire si usoara din gama actuala Allview. Device-ul are un display IPS de 7,9 inch,  ruleaza sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean si are o autonomie ridicata a bateriei, aceasta ajungând pâna la 8 ore în conditii de utilizare continua si pâna la 19 zile în stand by.

Punctul forte al tabletei Viva i8 este reprezentat de procesorul Intel® Atom™ Z2580 Dual Core la 2GHz, care asigura performanta ridicata. Utilizatorul se va bucura de browsing rapid, vizionare fluida a filmelor Full HD si aplicatii care ruleaza la viteza optima. Procesorul Intel este echipat cu tehnologii de top precum Intel® Hyper-Threading, care permite rularea simultana a doua thread-uri software paralele pe fiecare nucleu în parte. Astfel,  paginile de internet se încarca rapid, iar trecerea între aplicatii se petrece într-un timp foarte scurt. Cu Intel® Graphics Media Accelerator, cele mai noi jocuri 3D ruleaza cursiv si rapid, cu Intel® Burst Performance, performanta este optimizata la consum redus de energie, iar Intel® Smart Sound Technology ofera experienta sonora de calitate.

Viva i8 dispune de o placa video Power VR 544 MP2, 1 GB memorie RAM si 16 GB memorie Flash, extensibila printr-un card micro SD cu pâna la 32 GB. Tableta este dotata cu o camera foto de 5 megapixeli cu functie de înregistrare video Full HD si focalizare automata. În partea frontala a device-ului se regaseste o a doua camera, de 2 MP, care faciliteaza convorbirile video. Receptorul GPS SIRF încorporat ofera o precizie mai buna a localizarii fata de solutiile GPS standard.

Viva i8 ofera suport multi user si permite astfel accesul cu pâna la 8 conturi de utilizator. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie