Guvernul si-a angajat raspunderea asupra legii descentralizarii in fata plenului reunit al Parlamentului

 

Guvernul si-a angajat raspunderea marti în fata plenului reunit al Parlamentului asupra proiectului de lege privind descentralizarea.

parlament2Premierul Victor Ponta a prezentat în plenul Camerei Deputatilor si Senatului obiectivele descentralizarii.

La finalul sedintei, de la care parlamentarii PDL au absentat, presedintele de sedinta, Valeriu Zgonea, a anuntat ca începând de marti curge termenul de trei zile pentru depunerea unei motiuni de cenzura în acest caz.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca democrat-liberalii nu participa la sedinta în care Guvernul îsi angajeaza raspunderea asupra legii descentralizarii deoarece doresc o dezbatere reala în Parlament.

„Noi dorim aceasta dezbatere, nu participam la prezentarea asumarii de catre dl. prim-ministru si Guvern fiindca dorim sa facem o dezbatere reala a acestei legi si o vom face fiindca avem initiata si pregatita o motiune împreuna cu PP-DD si asteptam si din partea altor colegi din Parlament sustinerea, daca este cazul, si vom face o dezbatere reala si atunci vom ridica toate problemele care sunt, fiindca sunt multe inadvertente în lege si este pacat sa pornim cu stângul. Acesta este motivul pentru care nu participam si sunt convins ca dezbaterea pe care o vom initia va fi de bun augur si cred ca veti initia, dupa aceea, prin orice modalitate legislativa modificarea acestei legi de mare importanta pentru toti”, a aratat democrat-liberalul.

Proiectul de lege privind descentralizarea prevede ca sanatatea, agricultura, mediul, învatamântul preuniversitar, cultura, tineretul si sportul, precum si turismul, vor trece în subordinea autoritatilor locale, în timp ce Politia, agentia de prestatii sociale, cinematografele si porturile vor ramâne în structurile centrale.(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie