Radu Stroe, si-ar dori ca Ministerul Afacerilor Interne sa colecteze banii din amenzile rutiere

 

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a sustinut vineri ca forma actuala a proiectului noului Cod Rutier este foarte buna, însa parlamentarii vor decide ce vor face mai departe.

radu stroe„Parlamentul este suveran. El poate sa accepte, sa mareasca ori sa creasca amenzile sau timpii de retinere a carnetului. Eu mi-am spus punctul de vedere ca ministru al Afacerilor Interne, Guvernul si-a spus punctul de vedere prin proiectul de lege, mai departe depinde de Parlament. Asa este ok cum am propus noi, dar altii decid”, a afirmat Radu Stroe, vineri, la Parlament.

El a spus ca si-a dori ca MAI sa colecteze bani din plata amenzilor, dar acest lucru nu va fi posibil pâna când Legea Finantelor Publice nu va fi modificata.

„As dori din amenzi sa obtinem (n.r – mai multi bani pentru MAI), dar din asta nu se rezolva problemele financiare ale ministerului. Tare mi-as fi dorit din amenzi sa obtinem (n.r – bani), dar pentru asta este necesar de ratiune politica la cel mai înalt nivel, este vorba despre Legea Finantelor Publice. În momentul când vom reusi sa umblam la Legea 500, vom vedea daca putem sa obtinem venituri direct la MAI din operatiunile pe care noi le facem”, a completat Stroe.

Seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, a declarat, vineri, pentru AGERPRES ca peste doua saptamâni se va întâlni cu parlamentarii din comisiile Juridica, Aparare si Administratie pentru a discuta despre noul Cod Rutier.

Dinita a participat si joi, la Senat, la discutii legate de Codul Rutier, împreuna cu parlamentarii comisiilor de specialitate, care urmeaza sa formuleze amendamente pe baza proiectului, acestea urmând a fi discutate peste doua saptamâni.(AS – autor: Andreea Dascalescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie