S-au suplimentat bugetele Televiziunii Romane si Societatii Romane de Radiodifuziune, pe 2014

 

Bugetul Societatii Române de Televiziune pe anul 2014, în cuantum de 179,9 milioane de lei, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultura din Parlament, care au adoptat si un amendament pentru suplimentarea acestei sume cu 3,1 milioane de lei, pentru reluarea emisiei TVR în Republica Moldova.

Televiziunea RomanaComisiile reunite pentru cultura din Senat si Camera Deputatilor au avizat favorabil, vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul de la stat al Societatii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, care este în cuantum de 179.963.000 de lei, în crestere cu 3,18% fata de anul în curs (174.410.000 lei).

La acesti bani se va adauga o suma de 3.158.208 lei, un amendament în acest fiind adoptat cu unanimitate de voturi de Comisiile reunite de cultura ale Parlamentului. Suma va fi folosita pentru reluarea emisiei TVR în Republica Moldova.

„Având în vedere ca, începând cu luna decembrie 2013, Societatea Româna de Televiziune va transmite în Republica Moldova canalul TVR, va solicitam modificarea bugetului alocat SRTv pe anul 2014 prin suplimentare cu suma de 3.158.208 lei aferenta noului canal”, a declarat Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al SRTv, în fata Comisiilor de cultura ale Parlamentului.

Saftoiu a precizat ca TVR va începe sa emita în Republica Moldova la 1 decembrie, ca urmare a stingerii în mod amiabil a litigiului de la CEDO între România si Republica Moldova.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie