Socar, compania petroliera de stat din Azerbaidjan, interesata de achizitia Oltchim si Arpechim

 

Socar, compania petroliera de stat din Azerbaidjan, este interesata de achizitia Oltchim SPV, la pachet cu rafinaria Arpechim Pitesti.

SOCARCompania petroliera Socar este interesata de achizitia Oltchim SPV, compania curatata de datorii dar cu activele fostului combinat chimic Oltchim, alaturi de rafinaria Arpechim Pitesti, a declarat Gheorghe Piperea, avocatul care administreaza acum Oltchim Râmnicu Vâlcea, companie aflata în insolventa.

“A fost o delegatie a companiei din Azerbaijan, însotita de ambasador. Compania este interesata de Oltchim, dar si de rafinari Arpechim” a declarat pentru ECONOMICA.NET Gheorghe Piperea. “Înca nu este nimic scris, dar a fost o vizita oficiala, vor semna toate documentele, la fel ca si investitorul din China” a mai spus Piperea.

Socar, compania petroliera de stat din Azerbaifdjan, este prezenta pe piata din România, detinând o retea de benzinarii în zona Moldovei, care se afla în plina expansiune.

Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat, la sfârsitul lunii noiembrie, o scrisoare de intentie cu Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum, cele doua companii din China fiind interesate sa participe la privatizarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea, aflat în insolventa.

Statul detine, care detine prin Ministerul Economiei 54,7% din actiunile Oltchim, a esuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolventa în luna ianuarie a acestui an. Vânzarea Oltchim este programata pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depusa pâna la 17 ianuarie.

Rafinaria Arpechim este detinuta de grupul OMV Petrom si este închisa de mai bine de doi ani, pentru ca nu a mai fost profitabila. Austrecii au spus ca nu au primit niciodata o oferta serioasa pentru cumpararea rafinariei. Arpechim este furnizor de materie prima pentru combinatlui chimic Oltchim, cele doua unitati comerciale fiind gândite sa functioneze împreuna. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie