Gigi Becali, ar putea iesi temporar din inchisoare, pentru o interventie chirurgicala

 

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, ar putea iesi temporar din închisoare, pentru a se opera de hernie de disc cervicala, dupa ce a fost diagnosticat cu aceasta afectiune de medicii Spitalului Penitenciar Poarta Alba.

gigi becali 1„Am înteles ca, în urma analizarii RMN-ului, s-a stabilit de catre medici ca este nevoie de o interventie chirurgicala. Decizia îi apartine domnului Gigi Becali. E greu de crezut ca daca medicul a stabilit ca el trebuie sa se opereze, va refuza interventia chirurgicala”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad.

Potrivit avocatului, operatia de hernie de disc ar urma sa fie facuta într-o unitate medicala unde se pot efectua astfel de interventii. „El poate fi dus în orice unitate care corespunde scopurilor urmarite. Nu este nevoie de o cerere în acest sens”, a adaugat Bogdan Vlad.

În cazul în care Gigi Becali va fi operat, interventia nu va fi facuta în Spitalul Penitenciar Poarta Alba, acolo unde el se afla înca de joi.

„Nu avem o sectie speciala pentru interventii chirurgicale. Pacientul poate fi transferat la orice spital din sistemul nostru sau din sistemul spitalelor civile care dispune de conditiile necesare în acest sens. Medicul este cel care ia aceasta decizie, în functie de nevoile pacientului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Alba, Simona Dumitrescu.

Întrebata daca aceasta interventie chirurgicala ar putea fi facuta în strainatate, Simona Dumitrescu a spus ca acest lucru este posibil, „în conditiile respectarii legii din România pentru toti detinutii”.

Gigi Becali a fost transferat, joi dupa-amiaza, de la Penitenciarul Poarta Alba la Spitalul Penitenciar Poarta Alba, pentru a fi supus unor investigatii medicale dupa ce a acuzat dureri de spate.

Finantatorul Stelei are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de închisoare, dupa ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, în dosarul „Valiza” si în cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava pâna în 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detentiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum si o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însa respinse. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie