Ministrul delegat pentru IMM va propune Guvernului ca TVA in turism sa fie uniformizata la 9%

 

Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sâmbata, ca TVA de 9 la suta în turism ar trebui uniformizata, astfel încât ca nu mai existe diferente de taxare între alimentele servite în hoteluri dimineata si cele servite în restul zilei, când TVA creste la 24 la suta.

maria grapini1Ministrul Maria Grapini a declarat, într-o conferinta de presa la Arad, ca va propune Guvernului ca TVA în turism sa fie uniformizata la 9 la suta.

„În momentul de fata, la cazare se plateste TVA de 9 la suta, la micul dejun, mâncarea pe care o da hotelul, se plateste 9 la suta, dar daca serviti cina la hotel, TVA este de 24 la suta. Adica daca primiti salata de rosii dimineata, pe rosia aia s-a platit 9 la suta TVA, daca primiti salata seara, pe rosia aia TVA este 24 la suta. Trebuie uniformizata, pe undeva sunt neîndreptatiti hotelierii pentru ca oamenii nu mai manânca seara la restaurantul hotelului, fiind mai scump, merg undeva în oras, unde e mai ieftin „, a spus Grapini.

Ministrul a adaugat ca în Bulgaria TVA este uniformizata în turism, iar operatorii din turism din România „vin si zic ca ei nu au aceleasi conditii si îsi pierd turistii”.

„TVA uniformizata ar permite o gestionare corecta, pentru ca eu am dubii aici ca se separa rosiile cu 9 la suta TVA de cele cu 24 la suta (…) Sustin aceasta masura chiar daca intru în contradictie cu Ministerul Finantelor” a adaugat Grapini.

Ministrul Maria Grapini a participat, la Arad, la o dezbatere cu oameni de afaceri pe probleme de legislatie si accesare de fonduri europene.  Pacala Dana, Marian Buga, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie