Profitul ArcelorMittal a crescut cu 23% in trimestrul patru din 2013

 

Profitul ArcelorMittal a crescut cu 23% în trimestrul patru din 2013, iar cel mai mare producator de otel din lume se asteapta ca în acest an câstigurile sa fie mai mari decât cele înregistrate anul trecut, transmite Bloomberg.

arcelormittalIn perioada octombrie-decembrie 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a urcat la 1,91 miliarde de dolari, de la 1,56 miliarde de dolari în perioada similara din 2012. Analistii se asteptau la un câstig de 1,81 miliarde de dolari.

‘Suntem optimisti în mod precaut privind perspectivele din 2014. Îmbunatatirea situatiei economice pe ansamblu ne-a determinat sa reluam unele proiecte’, a declarat vineri directorul general al companiei, Lakshmi Mittal.

În 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere si amortizare s-a ridicat la 6,9 miliarde de dolari, dupa ce initial estimase câstiguri de peste 6,5 miliarde de dolari, iar pentru acest an compania se asteapta la EBITDA de aproximativ opt miliarde de dolari.

Pentru a face fata reducerii cererii de otel, ArcelorMittal a închis unele fabrici si a redus costurile. În ultimii doi ani compania si-a redus datoriile cu peste cinci miliarde de dolari si a închis facilitatile de la Liege, în Belgia, si Florange, în Franta. De asemenea au fost reevaluate uzinele din Europa de Est.

ArcelorMittal, prezenta si în România, este cea mai mare companie siderurgica si miniera integrata din lume, cu activitate în peste 60 de tari. În România, ArcelorMittal detine unitati de productie la Galati (est), Iasi (est), Roman (nord-est) si Hunedoara (centru), economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie