Conferinta „Codul Insolventei”. Cristian Ravasila, PwC Romania: Noul Cod aduce un echilibru intre interesele participantilor la procedura insolventei

 

Cristian Ravasila, senior manager PwC România, a caracterizat munca societatii de consultanta la elaborarea noului Cod al Insolventei ca „stabilirea distantei potrivite între marginile prapastiei peste care trebuie sa sara debitorul”. Domnia sa apreciaza ca noul Cod aduce un echilibru între interesele participantilor la procedura insolventei, dar si asigurarea celeritatii procedurii si reducerea costurilor acesteia.

Cristian Ravasila, senior manager PwC RomâniaPotrivit reprezentantului PwC România, printre obiectivele elaborarii noii legislatii se mai numara reglementarea clara si aplicarea uniforma în instante, acoperirea pasivului, modul în care se voteaza si se confirma planul de reorganizare, evitarea manipularii votului, dar mai ales revenirea la tabelul definitiv al creantelor daca planul de reorganizare esueaza.

Cristian Ravasila a mai spus ca exista o legatura intrinseca între durata unei proceduri, costurile procedurii si rata de recuperare a creantelor. „Cu cât dureaza mai mult cu atât se recupereaza mai putin din creante”, sustine domnia sa.

O alta schimbare pozitiva în opinia PwC este introducerea „testului creditorului privat” care permite fiscului si creditoriilor bugetari sa voteze planurile de reorganizare chiar daca aceste creante ale statului nu sunt recuperate 100%. A.T. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie