ANSPDCP a amendat o societate comerciala pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal

 

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a amendat cu 5.000 de lei societatea comerciala Equity Invest S.A. pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal, potrivit unui comunicat.

Date cu caracter personalDin investigatie reiese ca societatea a trimis mai multe mesaje comerciale nesolicitate catre doua persoane fizice, fara acordul acestora si fara a le respecta solicitarea expresa de stergere a datelor lor personale din evidenta societatii, astfel fiind încalcat dreptul de opozitie al persoanelor, stabilit prin art. 15 din Legea nr. 677/2001.

ANSPDCP subliniaza faptul ca orice persoana are dreptul de a se opune ca datele personale sa fie prelucrate, cu exceptia cazurilor în care exista dispozitii legale contrare.

Persoanele aflate în astfel de situatii pot solicita operatorului încetarea activitatii de prelucrare a datelor sau stergerea acestora, iar în cazul în care acesta nu se conformeaza, cei vizati pot adresa o plângere autoritatii prin accesarea formularului disponibil pe site. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie