ICCJ a trimis la Curtea Constitutionala o sesizare de neconstitutionalitate ridicata de avocatii senatorului Gabriela Firea

 

Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri sa trimita la Curtea Constitutionala o sesizare de neconstitutionalitate ridicata de avocatii senatorului PSD Gabriela Firea, în cadrul procesului în care aceasta contesta decizia Parchetului General de suspendare a anchetarii presedintelui Traian Basescu pentru savârsirea infractiunii de santaj.

gabriela firea„Admite cererea formulata de petenta Firea Gabriela, privind sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.312 alin.2 Cpp în masura în care se aplica presedintelui României. Sesizeaza Curtea Constitutionala cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.312 alin.2 Cpp în masura în care se aplica presedintelui României, în raport cu prevederile art.1, art.16, art.84 si art.72 din Constitutia României”, se arata în decizia instantei.

Pe fond, procesul a fost amânat pentru 24 iulie.

Pe 18 mai, Lucian Bolcas, avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, a depus la Înalta Curte de Casatie si Justitie o plângere prin care contesta decizia Parchetului General de suspendare a anchetarii presedintelui Traian Basescu pentru savârsirea infractiunii de santaj.

„Este o plângere procedurala împotriva solutiei pronuntate de procurorul sef din cadrul Parchetului General privind mentinerea solutiei de suspendare a plângerii facute de doamna senator Firea împotriva numitului Basescu Traian, pentru savârsirea infractiunii de calomnie.

Având în vedere ca prim procurorul sef si procurorul de caz au mentinut solutia suspendarii urmaririi penale invocând o imunitate pe care noi o contestam, am facut plângerea adresata Înaltei Curti de Casatie si Justitie”, declara atunci Lucian Bolcas.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie