Afaceri de aproximativ 85 de milioane de euro in Romania pentru H&M in 2013

 

Retailerul suedez de haine H&M a raportat anul trecut afaceri de aproximativ 85 de milioane de euro în România, cu aproximativ 33% mai mult decât în 2012. În schimb, fabricile din România care lucreaza pentru gigantul de fashion au raportat o crestere cumulata a business-ului de 17%. Au generat în jur de 136 de milioane de euro.

H&MRetailerul de fashion suedez H&M a generat business în România cu mult înainte de a intra oficial pe plan local, prin deschiderea primelor magazine. Mii de români au lucrat si înca lucreaza indirect pentru „industria H&M” ca angajati ai unor fabrici din tara noastra care produc, lohn sau integrat, pentru gigantul suedez. Din datele companiei, peste 20 de fabrici românesti realizeaza articole vestimentare care ajung în magazinele H&M din România si de peste granite. În 2013, din datele Ministerului de Finante, cele mai importate 9 companii care au contracte cu H&M au generat un business de aproximativ 600 de milioane de lei, cu 17% mai mult decât în 2012.

Retailul creste mai accelerat decât productia

Ca urmare a unei politici de expansiune sustinuta, care va continua si anul acesta, business-ul H&M din România a crescut anul trecut cu 32,9% comparativ cu 2012, pâna la 381,5 milioane de lei. Cresterea suedezilor este practic dubla fata de cea a industriei producatoare din România catre sustine si ea, în mica parte, business-ul H&M.Prcatic, în ultimul an fiscal H&M, ce tine din decembrie 2012 pâna în noiembrie 2013, compania a inaugurat noua magazine, numarul total de unitati ajungând la 28. economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie