Presedintele si secretarul Federatiei Romane de Ciclism suspecati de abuz in serviciu si evaziune fiscala

 

Politistii fac perchezitii la sediul Federatiei Române de Ciclism, într-un dosar privind infractiuni de abuz în serviciu, fals intelectual si evaziune fiscala, în care sunt suspectati presedintele si secretarul FRC, precum si administratorii unor firme, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Politie.

Federatia Româna de CiclismPotrivit surselor citate, politistii Directiei pentru Investigarea Fraudelor suspecteaza ca presedintele si secretarul Federatiei Române de Ciclism (FRC) ar fi comis infractiuni de abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnatura privata si uz de fals.

Conducerea Federatiei Române de Ciclism ar fi folosit fondurile alocate sportivilor români care ar fi trebuit sa ajunga la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii, pentru a achizitiona consumabile la preturi supraevaluate, au aratat sursele citate.

Concret, desi niciun sportiv român nu a participat la competitia din SUA, presedintele si secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca sa achizitioneze la suprapret rechizite, hârtie igienica si detergenti.

Aceste bunuri ar fi fost vândute de catre 27 de societati comerciale, care nu ar fi înregistrat tranzactiile în contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetati pentru evaziune fiscala, au precizat sursele citate.

Politia Româna a anuntat, într-un comunicat de presa, ca la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv si la alte 27 de societati comerciale au loc mai multe activita?i procedurale, în cadrul unui dosar penal de abuz în serviciu si delapidare.

„La data de 30 iunie a.c., politistii Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, împreuna cu poli?i?ti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, efectueaza verificari operative la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv si la alte 27 societati comerciale, vizând relatiile comerciale desfasurate între acestea. Activitatile procedurale se desfasoara în vederea administrarii probatoriului în cadrul unui dosar penal în care reprezentantii persoanei juridice de drept privat sunt cerceta?i sub aspectul savârsirii infractiunilor de abuz în serviciu si delapidare”, potrivit sursei citate.

Potrivit Politiei Române, din ancheta au rezultat indicii ca reprezentantii structurii sportive ar fi înregistrat în contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip „fantoma”, pentru achizitionarea de bunuri sau servicii. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie