CNIPMMR a lansat „Carta Alba a IMM-urilor din Romania 2014”

 

Tinta principala a strategiei pentru IMM-uri este ca pana in anul 2020 numarul de firme existente in tara noastra sa creasca de la 474.000, in acest an, la 670.000, a declarat joi Florin Jianu, ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, cu ocazia lansarii versiunii in limba romana a “Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2014?.

Carta Alba a IMM-urilor din Romania“Astazi (joi — n.r.) prezint in premiera strategia pentru IMM-uri. Potrivit acestui document, pana in anul 2020 numarul de IMM-uri din tara noastra trebuie sa creasca de la 474.000, in acest an, la 670.000. De asemenea, numarul de IMM-uri active la o mie de locuitori ar trebui sa creasca de la 23 — 24, in 2014, la 37 in 2020. Nu in ultimul rand, ne dorim ca numarul total de angajati din IMM-uri sa creasca de la 2,623 milioane, in 2014, la 3,233 milioane in 2020″, a afirmat Florin Jianu.

Acesta a precizat, totodata, ca obiectivul institutiei pe care o conduce este ca Romania sa devina tara cu cel mai atractiv mediu de afaceri in orizontul 2020.

“Pentru ca Romania sa fie caracterizata de cel mai atractiv mediu de afaceri din Uniunea Europeana in anii urmatori am creat un cadru de dezvoltare pe cinci directii de actiune. Aceste directii se regasesc si in Carta Alba a IMM-urilor. Este vorba de sprijinirea antreprenorilor, accesul la piete, inovare, acces la finantare si reactivitatea administratiei publice. Am vrut sa fie o strategie implementabila, simplu de monitorizat”, a mai spus Florin Jianu.

Versiunea in limba romana a “Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2014″ a fost lansata de Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania /CNIPMMR/, lucrarea reprezentand cea mai cuprinzatoare si aprofundata analiza a situatiei IMM-urilor din Romania.(AS — autor: Magdalena Tanasescu, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie