Conferinta „Bune practici in mediere – Impactul Deciziei Curtii Constitutionale asupra Medierii”. Cum a fost?

 

Sanatatea Media Group a organizat in data de 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul caruia au fost discutate practicile de mediere si beneficiile acestora.

tribunalul-bucurestiIntitulata „Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curtii Constitutionale asupra Medierii”, dezbaterea a reunit peste 130 de judecatori, procurori si mediatori, consilieri jurdici si avocati din toata tara.

Evenimentul a fost deschis de Judecator Madalina Afrasinie, Presedinte Sectia a VI-a Comerciala, Tribunalul Bucuresti, placut impresionata de numarul mare de persoane prezente la dezbatere. „Sper sa fie o conferinta interactiva si sa învatam unii de la ceilalti.”, a declarat aceasta.

Cuvântul a fost apoi luat de Dorin Badulescu, Presedintele Consiliului de Mediere care a discutat despre propunerile legislative ale Asociatiei de Mediatori si despre reconceptualizarea informarii despre cadrul legislativ. De asemenea, acesta a evidentiat beneficiile evenimentelor de acest gen aduse medierii si întregului sistem judiciar.

Tot la deschiderea evenimentului a preluat cuvântul si Avocat Prof. Dr. Iosif Fridmann, care a declarat ca problemele legate de mediere nu sunt abordate într-un mod realist. Cu o experienta extrem de mare în studiul istoriei sistemului judiciar, acesta a explicat pe scurt istoria medierii în România, încercând sa evidentieze ca perceptia actuala din tara noastra asupra medierii este gresita.

La microfon a urmat Dna. Notar Vasilica Craciun, care a venit cu o abordare diferita, fiind de parere ca mediatorii nu ar trebui sa fie absolventi de drept.

La eveniment a fost prezent si Mediator Mirela Dragu care s-a declarat încântata de organizarea unui astfel de eveniment unde se poate realiza un schimb inter-profesional. „Sper ca astazi sa reusim sa vorbim foarte mult, sa reusim sa ne clarificam un pic si sa plecam, sper, un pic mai linistiti. Sa reusim sa întelegem si ceea ce asteapta judecatorii, avocatii, notarii de la noi mediatorii.”, a precizat Mirela Dragu.

Conferinta de deschidere a fost încheiata de Procuror Nicoleta Stuparu, care a marturisit ca îsi doreste ca întâlnirea sa fie un câstig pentru absolut toata lumea întrucât societatea româneasca are nevoie de mediere. „Am devenit o societate conflictuala, o societate care traieste în saracie si trebuie sa constientizam ca de noi depinde sa avem o viata mai buna, sa putem sa ne crestem copiii în normalitate. Medierea este în traditia poporului român, nu este un lucru inventat, de fapt medierea exista din comuna primitiva.”, a declarat Nicoleta Stuparu.

Printre temele prezentate la eveniment s-au numarat titluri precum “Medierea în conflictele de familie”, “Medierea în faza de urmarire penala” si “Medierea în conflictele individuale de munca”.

Întâlnirea „Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curtii Constitutionale asupra Medierii”a fost un adevarat succes întrucât profesionistii din sistemul juridic si mediatorii au avut ocazia sa-si expuna punctele de vedere privind medierea si sa vina cu noi informatii privind acest domeniu, ce se afla în continua dezvoltare. Alexandra Necula, exploremedicinetv.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie