Mediator Dr. Simon Vladica: Medierea – Singura solutie rapida de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical

 

În cadrul conferintei „Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curtii Constitutionale asupra Medierii”, Mediator Dr. Simon Vladica a sustinut prezentarea “Medierea – Singura solutie rapida de rezolvare a cauzelor de malpraxis medical”.

Simona Maria Vladica, mediator

Simona Maria Vladica, mediator

Întrucât imaginea medicilor si a spitalelor este grav afectata în urma cazurilor de malpraxis, în principal din cauza mass mediei, Mediator Dr. Simona Vladica propune promovarea procesului de mediere în astfel de situatii.

În prezentarea sa, Mediator Dr. Simona Vladica explica beneficiile medierii în cazurile de malpraxis.

Astfel, folosind medierea în primul rând ambele parti implicate câstiga timp si bani, costurile fiind mult mai mici, comparativ cu un proces. În plus, medierea ofera numeroase aspecte pozitive în ceea ce priveste psihicul partilor implicate: se scapa de stresul unui proces, iar partile implicate au ocazia sa discute despre ceea ce s-a întâmplat.

Nu în ultimul rând, recurgând la mediere, cazurile nu mai pot fi mediatizate, aceasta fiind confidentiale.

De asemenea, Mediator Dr. Simona Vladica a sustinut ca mediatorul ar trebui sa aiba niste cunostinte minime de psihologie întrucât medierea se bazeaza pe comunicare.

Legislatiile nationale din multe tari europene impun proceduri alternative de rezolvare a disputelor în cazurile de malpraxis. S

tudiile arata ca atât în Europa, cât si în Statele Unite ale Americii, medierea a ajuns sa rezolve un procent extrem de mare de cazuri de malpraxis medical, potrivit prezentarii sustinute de Mediator Dr. Simona Vladica.

Sanatatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul caruia au fost discutate practicile de mediere si beneficiile acestora. Intitulata „Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curtii Constitutionale asupra Medierii”, dezbaterea a reunit peste 130 de judecatori, procurori si mediatori, consilieri jurdici si avocati din toata tara.

Întâlnirea a fost un adevarat succes întrucât profesionistii din sistemul juridic si mediatorii au avut ocazia sa-si expuna punctele de vedere privind medierea si sa vina cu noi informatii privind acest domeniu, ce se afla în continua dezvoltare. Alexandra Necula, exploremedicinetv.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie